sport bh
Lifestyle

Zo schaf je een sport BH met padding aan

Het bedenken om te gaan sporten is één, maar dan ben je er nog niet: om goed te kunnen sporten moet je ook fijne sportkleding hebben om je in te kunnen bewegen. Dat is vaak lastiger dan je denkt, vooral wat betreft sport BH’s. Er zijn allerlei soorten en maten waar je rekening mee moet houden. Daarom informeren we graag welke stappen je kan zetten om de juiste sport BH met padding aan te schaffen.

Waarom een sport BH met padding?

Ondanks dat BH’s zonder padding en/of beugels tegenwoordig stuk populairder worden, zijn niet alle vrouwen daar comfortabel mee. Dat is natuurlijk helemaal oké en we steunen elke keus die een vrouw maakt wat betreft het kiezen van hun favoriete BH’s. Een voordeel van sport BH’s met padding is vooral dat je tepels niet door de stof heen drukken. Ook vrouwen met grote borsten ervaren meer ondersteuning bij een padded sport BH.

Verschillende soorten padded sport BH’s

Als je een padded sport BH wil kopen, dan is het niet de slimste keus om de eerste beste sport BH met padding uit de rekken te pakken. Het ligt er namelijk aan wat voor sport je gaat beoefenen: je borsten hebben bijvoorbeeld minder ondersteuning nodig tijdens yoga dan tijdens hardlopen. Op veel labels staan de termen: ‘low-impact’, ‘medium-impact’ en ‘high-impact’. Voor de meer beweeglijkere sporten raden wij aan om voor ‘high-impact’ te gaan. Dat geeft meer ondersteuning aan de borsten. Vanzelfsprekend is dan ook dat je beter voor een label ‘low-impact’ kunt kiezen als je een lichtere sport beoefent.

Dingen om op te letten

Niet elke padded sport BH ziet er hetzelfde uit: de een heeft beugels, de ander niet. De een heeft een sluiting zoals een alledaagse BH en de ander trek je aan over je hoofd. Ook verschillen de naden. Bij de aanschaf van een sport BH met padding moet je bij jezelf nagaan of je snel geïrriteerd raakt van schurende naden of niet. Ook kun je een voorkeur hebben voor dikke of dunne banden.

Tips tijdens het vinden van jouw sport BH met padding

Kies ervoor om op een koele dag een sport BH te passen; als het te warm is, zit je bh al gauw niet goed. Ook kun je het best in het pashokje bewegen. Spring bijvoorbeeld op en neer. Blijven je borsten goed in de BH zitten? Dan heb je de goede maat! Wees ook niet bang als je het gevoel hebt dat de sport BH te strak zit. Dat hoort strakker te zitten dan normale BH’s. Twijfel je toch een beetje? Vraag dan vooral advies aan het personeel in de winkel!

Veel succes met het aanschaffen van jouw sport BH met padding!