kapsel
Lifestyle

Welk type kapsel past bij mij

Iedereen heeft zijn eigen gezichtsvorm. Je gezichtsvorm is volgens salon Spiegelbeeld een goede graadmeter over welk kapsel er bij je past. Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het kapsel dat bij je gezicht past, zorg er dan voor dat je eerst weet wat voor gezichtsvorm je hebt.

Welke gezichtsvorm heb ik?

Er zijn een paar handige trucjes waardoor je snel erachter komt welke gezichtsvorm je hebt. Als je zijkanten van je gezicht recht zijn en je hebt een licht gebogen kaaklijn, dan heb je een vierkante gezichtsvorm. Zijn je jukbeenderen het breedste punt en heb je een ronde kin dan valt je gezicht onder de categorie ronde gezichtsvorm. Heb je een breed voorhoofd en loop je kin in een punt naar beneden dan kan je ervan uitgaan dat je een hartvormig gezicht hebt. Het diamantvormig gezicht lijkt veel op die van de hartvorm, alleen is hierbij je haarlijn smaller. Als je voorhoofd, wangen en kaaklijn dezelfde lengte en breedte hebben, met een iets puntige kin dan heb je een rechthoekige gezichtsvorm. Als laatste kan je nog in de categorie ovaal vallen, hierbij komt de breedte en lengte overheen als bij de rechthoekige gezichtsvorm, echter heb je hierbij meer rondingen. Het ovale gezicht wordt als meest ideaal gezien, omdat hierbij zowel korte als lange kapsels staan.

Het ideale kapsel voor je gezicht

Heb je een vierkant gezicht kies dan voor laagjes, en highlights in verschillende kleuren. Het zal je kaaklijn smaller laten lijken en je gezicht zachter. Een schuine pony staat hierbij ook perfect in combinatie met half lang haar. Het ovale gezicht, je kan zoveel kapsels hebben, maar vooral de bob, waarbij de voorkant langer is dan de achterkant zal jou doen stralen. Wat bij het ovale gezicht absoluut niet staat is een pony, hierdoor zal je gezichtsvorm veranderen. Bij een hartvormig gezicht ga je voor een romantisch kapsel, een kapsel met lang golvend haar in een lichte kleur zal perfect zijn. Bij een rond gezicht, zorgt een langs krullend gezicht dat de rondingen zachter worden, ga bij een ronde gezichtsvorm ook niet voor een tekort kapsel, hierdoor lijkt je gezicht al gauw te opgezwollen. Bij een driehoekige gezichtsvorm ga je voor een volume kapsel met vooral het volume aan de bovenkant. Kies voor een zijscheiding, waarbij de bovenkant licht getoupeerd is, een asymmetrische bob staat stoer en classy. Bij de driehoekige gezichtsvorm kan je ervoor kiezen om je haar strak naar achteren gekamd in een elastiek te dragen. Maar ook met een zijscheiding in een bob of een kort kapsel gaat heel goed.

Bron: Agbeauty.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.