haarverzorging
Tips

Wat is de beste haarverzorging voor jou?

Voor veel mensen is hun haar hun alles. Hoe mooier je haar eruitziet, hoe beter je je kunt voelen. Daarom wil je wel de beste haarverzorging producten om je haar schoon, fris en stralend te maken. Voor iedereen kan een ander merk of product beter zijn, dus hoe weet je wat je moet kiezen? Hieronder vind je een aantal tips die ervoor zorgen dat jij weet welk flesje je in je winkelmandje kunt leggen.

Frisheid

De eerste behoefte voor je haar is natuurlijk dat dit er schoon uitziet en lekker ruikt. Vies haar voelt extra smerig dan bijvoorbeeld een broek met een vlek erop, en daarom is het belangrijk dat je je haar goed kunt wassen. Iedereen heeft daarom een shampoo in huis die ervoor zorgt dat je je haar makkelijk en goed kunt wassen. De meeste mensen hebben aan de meest simpele shampoo al genoeg, omdat zij vooral de shampoo gebruiken om het haar mee te kunnen wassen met de rest van je lichaam. Een goede en kwalitatieve shampoo is daarom de basis van de haarverzorging.

Versterking

Voor veel mensen is wassen niet voldoende. Zo kan het zijn dat je je haar meer voeding wilt geven, omdat het wat zwakjes of dof is geworden. Andere mensen hebben juist weer last van gespleten haarpunten of hebben weer speciale producten nodig omdat ze bijvoorbeeld het haar geverfd hebben. Daarvoor bestaan er onder andere conditioners, die het haar voeden en de natuurlijke glans teruggeven. Daarbij bestaan er ook speciale conditioners die zowel het haar als de hoofdhuid verzorgen, als je bijvoorbeeld een gevoelige hoofdhuid hebt.

Voor wie blond, wit, grijs of zilver haar heeft is zilvershampoo in het leven geroepen. Dit zorgt ervoor dat je haar er veel sterker en mooier uitziet. Voor wie het haar wil herstellen of minder droog wil laten worden wordt aangeraden een shampoo te kiezen waar keratine in is verwerkt.

Extra reiniging

Zowel shampoo als conditioner gebruik je vaak regelmatig. Of je dan een korte of lange haarroutine hebt maakt dan niet zoveel uit. Voor wie zelfs dit niet voldoende is en alleen de beste verzorging wil hebben, kan ook extra opties gebruiken om het haar te verzorgen. Zo kun je een haarmasker gebruiken voor extra zachtheid en meer hydratie. Voor meer glans kun je dan een speciaal haarserum gebruiken dat je haar op een veel mooiere manier op laat vallen.