nieuwe handtas
Fashion

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwe handtas?

De herfst is alweer begonnen en dat is natuurlijk een goed excuus om weer een nieuwe handtas te kopen! Om miskopen te voorkomen, is het belangrijk om een aantal overwegingen in je achterhoofd mee te nemen wanneer je een handtas uitkiest. In dit artikel geven we een aantal tips!

Kleur handtas

Als je een nieuwe handtas koopt, dan is het belangrijk dat de tas bij de rest van je garderobe past. Een goede manier om te bepalen of de tas bij jouw kleding past, is door te kijken naar de kleur. Zwart is natuurlijk altijd goed, want op deze kleur raak je nooit uitgekeken en het past bij bijna alles. Vind je zwart toch wel een beetje saai of heb je al genoeg zwarte handtassen? Dan kan een handtas ook als een echte eyecatcher dienen in je outfit door een opvallende kleur te kiezen zoals rood, geel of groen. Maar let ook hier weer op dat de kleur bij de rest van je kledingkast (of althans, een groot deel ervan) moet passen.

Formaat handtas

En dan het formaat: zoek je een grote tas of wil je juist een klein handtasje? Grote handtassen zoals shoppers zijn ideaal voor als je bijvoorbeeld altijd een boek of laptop bij je hebt. Kleine handtassen zijn daarentegen wel veel handzamer en makkelijker om overal mee naartoe te nemen, bijvoorbeeld wanneer je boodschappen doet, gaat winkelen of bij het uitgaan. Kijk dus even naar wat je op regelmatige basis altijd bij je hebt en schat in hoe groot je ideale handtas zou moeten zijn om al deze spullen te vervoeren.

Materiaal handtas

Leer is een zeer geschikt materiaal voor handtassen, want het gaat lang mee en slijt op een mooie manier waardoor de tas mettertijd steeds meer een uniek karakter krijgt. Als je veganistisch bent of om een andere reden geen echt leer wilt, dan zijn er gelukkig ook genoeg andere alternatieven. Het voordeel van nepleer is dat het vaak goedkoper is dan echt leer, dus als je gebonden aan een klein budget bent, dan is faux leather een goede optie. Tegenwoordig is vegan leer of nepleer bijna niet van echt te onderscheiden, mits je voor goede kwaliteit kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *