zomerjurk
Fashion

Waar hou je rekening mee bij het kopen van een zomerjurk?

Het is weer zover, de zomer staat voor de deur! Wat is er nou lekkerder dan weer al die zomerjurkjes uit de kast te halen om vervolgens heerlijk in het zonnetje, op het strand of op het terras te zitten? Wat natuurlijk ook heel begrijpelijk is, is dat je de jurkjes van vorig jaar eigenlijk helemaal zat bent en op zoek gaat naar nieuwe zomerjurkjes voor de komende zomer. Waar hou je nou eigenlijk rekening mee met het kopen van een zomerjurk?

Lengte van de zomerjurk

Om te beginnen gaan we kijken naar de lengte van de zomerjurk. Valt die tot over de enkels? Tot de enkels? Of is die wat korter en hangt de jurk net over de knieen? Dit is belangrijk om mee te nemen in de beslissing met waar je de zomerjurk allemaal voor gaat gebruiken. Zodra je van plan bent om veel naar het strand te gaan dan wil je geen zomerjurk die tot of over je enkels komt. Het is in die situatie makkelijker om een iets korter jurkje aan te schaffen. Ben je van plan om een prachtige stedentrip te gaan maken van de zomer dan is het aan te raden om een wat langere zomerjurk aan te trekken.

In welke prijsklasse wil je een zomerjurk

Zomerjurkjes variëren nogal veel in prijs. Zo heb je al een leuk jurkje voor 20 euro maar als je zou willen zijn er ook zomerjurken van boven de 200 euro. Hier zit nogal een groot verschil in. De 2 grootste factoren die meespelen in de prijs van een zomerjurk zijn het materiaal en het merk. In de fashionwereld zijn er unieke materialen zoals zijde of echt borduurwerk waar een wat hoger prijskaartje aan vast zit. Ook kan een merk zoals bijvoorbeeld Ambika de prijs verhogen maar zal je zeker waar voor je geld krijgen.

Bedenk dus goed waar je de jurk voor wilt gebruiken. Zodra je hem veel aandoet en overal mee naartoe neemt gaat de jurk vanzelfsprekend sneller kapot dan wanneer je hem alleen bij gelegenheden draagt. In dat geval is verstandiger om wat goedkoper te kijken. Heb je zomer gala’s voor de boeg of speciale gelegenheden? Dan is het de moeite waard om een iets degelijkere zomerjurk aan te schaffen.

Al met al is het dragen van een zomerjurk natuurlijk heerlijk, maar let even op bij de aanschaf in de winkel van een zomerjurk. Bedenk wat je er mee wilt gaan doen voordat je met de verkeerde zomerjurk zit en weer terug naar de winkel kan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.