Fashion

Voordelen van wollen kleding

De wintermaanden kunnen behoorlijk koud worden en dan moet jij natuurlijk lekker warm gekleed gaan. Het is dan tijd om de wollen kleding weer uit de kast te halen, de ideale warmhouder. Hieronder lees jij de voordelen van wollen kleding!

Isolator

Wol is misschien wel de beste warmte isolator, met name de fijnste wolsoorten. Wol zal namelijk direct reageren op jouw lichaamstemperatuur en voor meer warmte zorgen. Zo kunnen twee dunne lagen wol al voor voldoende warmte zorgen.

Milieubewust

Dat wol een natuurlijk materiaal is hoeven wij natuurlijk niet meer te vermelden, maar dat doen we toch. Het is hierdoor namelijk zeer milieubewust! Daarnaast zal jouw wollen kleding weer fris ruiken na een nachtje buiten hangen.

30 graden

Wol is gemakkelijk te onderhouden, zo kan deze stof in een wasmachine op maximaal dertig graden worden gewassen. Daarnaast beschikken de moderne wasmachines vaak over een wolwasprogramma. Maar let op, lees altijd eerst zorgvuldig de wasvoorschriften op het etiket. Het kan zijn dat naast wol ook andere materialen zijn gebruikt.

Klein nadeel: Wol is duur!

Wij hebben toch nog één klein nadeel kunnen vinden met betrekking tot wel, het is namelijk best wel duur. Zeker kleding dat gemaakt is van 100% wol kan aardig prijzig zijn. Maar het is ook zeker goed om een kledingstuk te kiezen met minimaal vijftig procent wol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *