Fashion

UITGELICHT: DR. MARTENS

Wij vertellen je alle ins & outs over één van onze favoriete schoenenmerken.

Een ode aan Dr. Martens! Deze stoere stappers zijn onder elke doelgroep enorm geliefd en ze zijn dan ook niet meer weg te denken uit ons modebeeld. Het merk is in het leven geroepen door Klaus Märtens, een Duitse dokter die werkzaam was als legerarts in de Tweede Wereldoorlog. Hij ontwierp schoenen voor arbeiders die toentertijd veel moesten lopen. Van fabrieksmedewerkers tot aan politieagenten en postbodes. De Dr. Martens zoals wij ze nu kennen zijn uiteindelijk ontstaan toen Klaus besloot om de legerlaarzen om te bouwen tot een meer comfortabele schoen. Niet veel later werd de schoen ook gedragen door o.a. skinheads en punks, en werden Dr. Martens langzamerhand steeds bekender bij het grote publiek. Tot op de dag van vandaag zijn velen van ons een nummer 1 fan van dit merk!

Dr. Martens in verschillende soorten en maten

Dr. Martens hebben hun opmars gemaakt als veterlaarsjes, maar inmiddels is het assortiment een stuk uitgebreider geworden. Het traditionele model is in een nieuw jasje gestoken en komt nu steeds vaker voorbij met een opvallende print of chunky zool. Vanuit het traditionele model is ook de lage, old school variant tot stand gekomen die aan elke look een speelse twist geven. Niet voor niets dat deze erg in track zijn op het moment. Afgelopen jaar werden we ook verrast met Dr. Martens tot kniehoogte. Boots voor de echte durfallen onder ons! En naast alle gesloten varianten zijn er inmiddels ook luchtigere modellen uitgebracht. De stijlvolle plateausandalen met klittenband geven een rauw randje aan elke outfit. Zo kunnen we zowel op de koude als op de warmere dagen blijven stralen met ons all time favorite schoenenmerk aan onze voeten!

Wie mooi wil zijn…

Ondanks onze liefde voor Dr. Martens zit er één nadeel aan de boots, en dan met name aan het 1460 Pascal model. Het inlopen van deze boots gaat namelijk helaas niet altijd over een leien dakje. Wij hebben daarom een aantal handige tips op een rijtje gezet waarmee je jouw Docs het snelst ingelopen hebt zodat je ze hele dagen zonder zere voeten kunt dragen.

#1 Rek en strek

Ga met jou Docs op pad naar de schoenmaker en geef daar aan op welke punten de schoenen precies knellen. De schoenmaker kan deze drukpunten wat voor je oprekken waardoor ze daarna een stuk aangenamer zullen zitten. It’s worth the try!

#2 Sporttape is key

Sporttape kan wonderen verrichten tijdens het inlopen van een nieuw paar Dr. Martens. Tape je wreef en hielen in, en draag daar overheen sokken zonder naden die boven je schoenen uitkomen. Maak elke dag een kleine wandeling van ongeveer 15 minuten in of rondom huis en je zal merken dat het elke keer een beetje beter gaat. Geduld is een schone zaak.

#3 Take your time

Haal je veters van je Docs helemaal los zodat je ze gemakkelijk aan kunt trekken en strik ze vervolgens op een manier die voor jou het meest comfortabel is. Heel je veters loshalen lijkt wellicht een enorme klus (zeker in de ochtend wanneer je weer net iets te lang bent blijven liggen en daardoor haast hebt), maar het zal je verbazen hoeveel pijn je dit zal besparen. Trust us!