Travel

Tips om niet te vergeten als je op vakantie gaat

Vakantie, het klinkt zo leuk en dat is het ook. Toch is een goede voorbereiden cruciaal op ontspannen weg te gaan en op comfortabele wijze je vakantie door te brengen.

In deze blog gaan we het hebben over een aantal dingen die je niet moet vergeten om jouw vakantie helemaal te kunnen laten slagen.

1.Maak een lijst.

Dit is een leuke tip voor we onze lijst vervolgen, Wanneer jij je eigen lijst samenstelt is het veel persoonlijker. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk dat jij je visualiseert z=hoe je vakantie eruit gaat zien. Je begint in gedachten met de reis er heen. Waar zou je behoefte aan hebben onderweg? Deze stappen kun je vervolgen tot en met de terugreis.

Het is hierbij niet erg om in detail te treden. Je kunt immer een geurtje of make up kopen op het vliegveld. Maar je kunt je ook vooraf inbeelden wat je s ochtends doet voor je de deur uitgaat..

2.Documenten en pasjes

Eigenlijk is het heel simpel. Met pasjes voorzien van voldoende saldo en de juiste (reis) documenten gaat het eigenlijk nooit verkeerd. Je kunt immers de grens over en alles kopen wat je nodig hebt. Wel is het natuurlijk zonde om alles dubbel te kopen wat het geval is wanneer je het ook thuis hebt liggen. Maar het idee verlicht de stress. Deze items zijn onmisbaar voor een fijne vakantie.

3.Kleding en toiletartikelen

Natuurlijk wederom logisch. Minder logisch is het om de juiste hoeveelheid en soort van deze categorie mee te nemen. Ook hier is het handig om jezelf te visualiseren waar je behoefte ligt. Wil je elke dag een nieuwe outfit aan of draag je net zo lief twee dagen hetzelfde? Wil je wassen op vakantie? Wat voor weer wordt het waarschijnlijk?

Ditzelfde geldt voor de toiletartikelen. Je hoeft natuurlijk niet 3 tubes tandpasta mee te nemen voor een uitje van 8 dagen.

4.Overige zaken

Heb je behoefte aan muziek? vergeet je geluid niet. Hou je van lezen? Regel een extra boekje. Eigenlijk kun je dit met alles op dezelfde manier bekijken. Het is hierbij niet alleen belangrijk om te denken aan de positieve dingen. Houdt bijvoorbeeld ook rekening met een medicijn of extra kussentje wanneer je last van je spieren hebt.

5.Een goed humeur

Dit zou natuurlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Toch zitten veel mensen vast in hun dagelijkse gedachten processen. Het is de kunst om vanaf het begin te genieten van het moment. En calculeer ook in dat het vakantie het leven blijft. Er kan altijd iets tegenzitten. Maar de vraag is natuurlijk hoe je ermee omgaat.