sieraden
Tips

Tips om je sieraden mooi te houden

Door zuren, oliën, cosmetica en vocht krijgen je stralende sieraden een matte of doffe kleur. Dat overkomt zelfs de meeste dure en exclusieve sieraden. Door chemische reactie slijten ze en worden ze aangetast. Wel is het zo dat duurder sieraad langer mooi blijft dan goedkopere, maar dat is absoluut geen garantie. Op een antieke sieraden veiling vind je allerlei soorten sieraden en in dit artikel worden er een aantal tips gegeven om je sieraden mooi te houden.

Tip 1. Sieraden en sporten?

Advies is om je sieraden tijdens het sporten af te doen. Om de eenvoudige reden dat zweet jouw sieraden kan beschadigen en dat zonder dat je het door hebt. Doe sieraden bijvoorbeeld tijdens je hardlooprondje dan ook af.

Tip 2. Sieraden en slapen?

Ook als je gaat slapen is het advies om sieraden af te doen. Want tijdens het slapen zweet je ook wat af. Daarnaast kan het in de winter vochtig worden in je slaapkamer, en ook dat is niet goed voor je sieraden.

Tip 3. Sieraden en douchen?

Water bevat veel kalk en dat geeft een aanslag op jouw sieraden. Het nodige advies is dan ook om nooit sieraden te dragen in bad of tijdens het douchen.

Tip 4. Sieraden en jouw huidtype?

Jouw eigen huid maakt sieraden extra vies. Het gaat gewoonweg niet goed samen. Dat komt omdat je huid zuren afgeeft tijdens het zweten. Daarnaast zorgt een vette huid voor donkere en doffe sieraden. Advies is om je sieraden regelmatig schoon te maken en niet te lang te dragen.

Tip 5. Sieraden droog houden

Hou je sieraden zo droog mogelijk. Dus zaken als je handen wassen, zweten en lotion opdoen zorgen ervoor dat jouw sieraden worden aangetast. Zodra ze toch nat worden, droog de sieraden zo snel mogelijk af.

Tip 6. Kwaliteit van sieraden

Op een antieke sieradenveiling vind je allerlei soorten kwaliteit sieraden. Alle sieraden, zowel oud, nieuw, duur en goedkoop worden dof en verkleuren. Sieraden van echt goud en zilver gaan vanzelfsprekend langer mee. Besluit dan ook hoelang je je sieraden wilt dragen.