babykleding kopen?
Fashion

Tips bij het kopen van babykleding

Je verwacht een baby en als die eenmaal geboren is zal deze lieverd ook kleding aan moeten. Als je zwanger bent kijk je al uit naar het moment dat je babykleding kunt gaan inslaan. Het is alleen belangrijk om hier goed over na te denken. Veel ouders kopen veel te veel kleding voordat de baby geboren is. Je weet niet hoe groot de baby zal zijn als het eenmaal geboren is, daarom moet je wel van verschillende maten wat inslaan, maar niet te veel.

Geen capuchon

Het eerste halfjaar ligt de baby nog veel in de wagen. Het is heel verleidelijk om dan mooie kleding met allerlei tierelantijntjes te kopen. Dit zit voor de baby totaal niet comfortabel. Bijvoorbeeld een vest met een capuchon is al niet fijn voor de baby. Bedenk dat je zelf de hele dag op een capuchon ligt.. Niet fijn dus.

Seizoenen slaapzak

Het is heel lastig om voor je baby te bepalen of hij/zij het warm of koud heeft. Dit geldt voor buiten maar ook voor binnen. Voor buiten kan je een baby winterjas aanschaffen. Voor binnen is de vier seizoenen slaapzak een uitkomst. Deze slaapzak heeft twee delen. De binnenkant is een dunne zomerslaapzak zonder mouwtjes en de buitenkant een dikke herfstslaapzak met afritsbare mouwen. In de winter rits je beide delen in elkaar tot de winterslaapzak. In de herfst en lente heb je dan alleen het buitenste deel nodig en in de zomer alleen het binnenste deel.

Truitjes/shirtjes zijn eerder te klein

De bovenkleding van de baby is vaak eerder te klein dan de onderkant. De bovenkant zoals de shirtjes en truitjes zijn vaak eerder te klein dan de broekjes. Je kan dus best wel een shirt maat 68 combineren met een broek maar 62. Om de kleding van je baby iets langer schoon te houden, kan je natuurlijk gebruik maken van slabbetjes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.