Sportkleding
Fashion

Sportkleding als dagelijkse kleding?

De titel van de modeblog kan al wat vraagtekens oproepen, want wat wordt en bedoelt met sportkleding als dagelijkse kleding? Nou tegenwoordig zie je deze modetrend steeds vaker. Het begon ongeveer drie jaar geleden toen de bekende sportkledingmerken Adidas en Nike sportkleding uitbrachten, dat gezien werd als fashion. Bekende social media influencers begonnen de sportkleding te dragen als dagelijkse kleding. En voor je het wist liep iedereen in sportkleding. Of het nou op school, werk, een festival of de club is. In dit artikel focussen we op de nieuwste sportkleding trends en of het ├╝berhaupt wel geaccepteerd wordt om dagelijks in sportkleding te lopen.

 

Nieuwe modetrends

Hou je er zelf ook van om regelmatig in sportkleding te lopen? Dan is deze trend zeker iets wat door jou gevolgd wordt. Een sportvest voor dames is een veel voorkomend item in jouw kledingkast. En de nieuwste modetrends volgen is ook iets wat jij zeker doet. Daarom hebben wij voor jou een aantal trends uitgelicht:

  • One piece sets van 1 merk zijn helemaal in
  • Mix en match verschillende merken met elkaar (ja, het is eindelijk toegestaan!)
  • Sportschoenen onder een sportoutfit zijn niet meer in. Het dragen van Uggs en zelfs hakken of laarsjes is nu in.
  • Het dragen van een fashion trainingspak van je favoriete voetbalclub. (Voorheen werd dit meer door mannen gedaan maar vrouwen.

Sportkleding wordt steeds meer geaccepteerd

Een aantal jaar geleden voordat de trend sportkleding als dagelijkse kleding gedragen werd, was het niet geheel normaal. Sportkleding werd eigenlijk alleen gedragen tijdens het uitoefenen van een sportactiviteit. Doordat de bekende sportkleding merken kleding begonnen te ontwerpen dat er stijlvoller uitzag dan de basic sportkleding. Zijn influencer onbewust een trend begonnen door sportkleding te dragen als dagelijkse fashion. Het dragen van een legging naar werk of school wordt nu steeds meer geaccepteerd. En gelukkig maar want het dragen van sportkleding is zeer comfortabel.