Tips

Op zoek naar een opticien in Groningen?

Heb je nieuwe lenzen of een bril nodig óf ben je op zoek naar een opticien in Groningen die erg nauwkeurig jouw ogen kan opmeten? Lees dan snel verder, want Groningen biedt jou, buiten de mooie stad, leuke cultuur ook nog diverse opticiens die je hiermee kunnen helpen!

Wat doet een opticien eigenlijk?

Het is eerst belangrijk om te weten wat een opticien eigenlijk doet. Een opticien houdt zich bezig met het vaststellen van de sterkte van de zo gehete gezichtsafwijking van mensen. Op basis hiervan worden brillen, lenzen of zonnebrillen aangemeten. Een opticien kent de volgende taken:

  • Uitvoeren van oogdrukmeting en andere metingen
  • Brillenglazen slijpen en reparaties uitvoeren
  • Bijstellen van glazen
  • Monteren van glazen 
  • Sterkte advies op maat (dit wordt ook wel refractie genoemd)
  • Reinigen van glazen en brillen

Opticien zitten meestal aangesloten bij de belangenvereniging van de optiekbranche. Deze staat bekent als de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO). Hier zitten zo’n 1400 optiekbedrijven bij aangesloten. 

Afbeelding met persoon, muur, microscoop, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kiezen voor een oogmeting bij opticiens in Groningen

De wetenschap zegt dat het belangrijk is om periodiek (zo ongeveer om de 2 jaar) uw ogen te laten opmeten. Dit is niet alleen belangrijk om te doen wanneer de ogen minder lijken te worden, maar ook wanneer deze nog 100% lijken te werken. Dit komt omdat, wanneer wij ouder worden, de ogen ook ouder worden. Voor kinderen en ouderen wordt het aanbevolen om jaarlijks een oogmeting te laten doen. Dit komt, omdat de verandering bij deze leeftijdsgroepen nog sneller plaatsvindt. Ook moet u natuurlijk aan de bel trekken wanneer je klachten ervaart met jouw ogen. Dan is het belangrijk om snel in te grijpen. 

Vind jouw bril op maat

Bij verschillende opticiens in Groningen kun je ook terecht voor een bril en/of lenzen op maat. Het voordeel van een op maat gemaakte bril is dat het is gemaakt voor de specifiek kenmerken van uw oog. Bij een bril op maat wordt er niet alleen rekening gehouden met de sterkte van uw ogen, maar ook met de bouw van het oog en het persoonlijke kijkgedrag wordt meegenomen. Op deze manier kunnen je ogen beter de dag doorkomen en kunnen ze alle drukke impulsen aan. Dit is tegenwoordig nog belangrijker, omdat we veel op digitale schermen zitten. 
Afbeelding met persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Toch liever gaan voor lenzen?

Wil je liever lenzen dan een bril? Dat kan natuurlijk ook! Lenzen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je daglenzen, weeklenzen, harde lenzen en nachtlenzen. Daarom is het belangrijk om lenzen te kiezen die bij jou passen. Hiervoor kun je terecht bij een optiek bij u in de buurt.  

Zoek een opticien in de stad Groningen

Ben je nog steeds op zoek naar een opticien in Groningen voor een oogmeting, het laten aanmeten van een bril/lenzen of simpelweg om uw bril te laten repareren. Hiervoor kun je terecht bij verschillende opticiens in de mooie binnenstad. Groningen kent namelijk velen professionele opticiens die je hierbij kunnen helpen. Je ziet deze opticiens vast niet over het hoofd.