Tips

Op zoek naar een hype carnavals outfit

De periode na januari het is koud en de feestdagen zijn voorbij voor veel mensen een rustige periode. Onder de rivieren is dit uiteraard niet het geval. Na de feestdagen begint in het zuiden, de carnavalsperiode! Niet alleen een leuke periode voor de zuiderlingen maar ook een leuk evenement voor de mensen boven de rivieren die graag mee feesten. Carnaval, het is een feestelijk maar ook zeer cultureel feest. Maar buiten al deze aspecten is het vooral een vrolijk feest waar we ons leuk verkleden, met een carnavalskostuum dames.

De keuze voor een carnavalspak kan erg lastig zijn. Vooral voor mensen boven de rivieren, die nog niet zo ervaren zijn met het vieren van carnaval. Begin op tijd met het uitzoeken van een kostuum, en feest in het perfecte pak!

Wat is carnaval precies?

Voor Brabanders en Limburgers hoef je dit waarschijnlijk niet meer uit te leggen, maar voor andere mensen die graag carnaval willen gaan vieren, kan het handig zijn om te weten wat voor feest het precies is. Carnaval is van oorsprong een katholiek feest, vandaar dat het veelal in het zuiden gevierd wordt. Tegenwoordig heeft dit feest een modern jasje waarbij we ons leuk verkleden en een week lang een feest vieren. Vooral in de avonduren zullen er veel feestelijkheden zijn maar ook overdag is in bijna elke stad wat te doen. Elke stad heeft zijn eigen gebruiken en evenementen. Bij de carnaval hoort ook de traditionele carnavalsmuziek. Sommige steden hebben zelfs hun eigen muziek. Ook zal je in de meeste steden ‘bonnen’ kunnen kopen. Dit zijn speciaal gemaakte kaartjes, waarmee je consumpties kunt kopen. Dit is erg makkelijk voor het café, voorkomt lange rijen en is makkelijk en goedkoper voor jezelf.

Hoe kies ik een hype carnavalskostuum?

Wanneer de carnaval begint, wil je natuurlijk het perfecte hype pak hebben uitgezocht. Maar hoe vind je het perfecte kostuum eigenlijk? Eerst zal je willen kijken naar de lokale gebruiken. Er zijn verschillende steden zoals Bergen op Zoom en Tilburg waar de mensen speciale outfits dragen. In andere steden kun je zelf een carnavalskostuum heren uitzoeken! Dit kostuum kan van alles zijn, beroepen, personages, artiesten en historische figuren. Eigenlijk is alles terug te vinden in een carnavalswinkel. Wanneer je iets speciaals zoekt, kun je natuurlijk ook je eigen carnavalskostuum maken. In Amerika is dit bij Halloween erg gebruikelijk en leuk. De mensen proberen daar een zo leuk en origineel mogelijk kostuum te maken. Kies een kostuum dat het beste bij jou past.  Wordt je bijvoorbeeld weleens met een artiest vergeleken, dan kan het leuk zijn om dit als kostuum te kiezen. Speel in op de actualiteiten, een actueel kostuum kan erg leuk en grappig zijn.

Waar koop ik een mooi carnaval kostuum?

Een carnavalskostuum kun je kopen in verschillende winkels rond de carnaval, er zijn zelfs zaken die speciaal verkleedkostuums verkopen. Deze winkels kunnen erg groot zijn. Ga wel op tijd winkelen, rond de carnaval kan het hier erg druk zijn. Natuurlijk kun je de carnavalskostuums ook online kopen. Online heb je veel keuze en kun je vanuit de hele wereld bestellen. Je kunt online de prijzen vergelijken en de services ook. Zo vind je het beste kostuum voor de carnaval!