Fashion

Mooiste horloges voor vrouwen in 2022

Een onmisbaar, functionele accessoire die elke vrouw moet hebben in 2022 is de gouwe ouwe klassieker: een horloge. In 2022 is het niet meer ‘cute’ om fashionably late te zijn. Op tijd zijn is toch veel leuker? Het geeft je minder stress en toont aan dat jouw tijd management helemaal top notch is naar anderen toe. 2022 staat in het teken van veranderingen, zowel positief als negatief: laten we dus beginnen met op tijd zijn, shall we, ladies? Wij geven je een lijstje van de mooiste horloges en trends van 2022. Van luxe uurwerk tot aan minimalisme: alles komt aan bod dit jaar.

De horlogekleur van het jaar: roségoud 

Herinner je nog die rage rondom de kleur roségoud vijf jaar geleden? Wij ook, en we zijn alleen maar blij dat deze sierlijke kleur een comeback maakt (zoals het hoort). Bij horloges draait het niet alleen maar om het design en de afwerking, maar zeker ook de kleur. Dit jaar is roségoud helemaal hot en hip voor dameshorloges. Deze kleur is eigenlijk altijd wel populair geweest, maar dan voornamelijk voor de rand van de horlogekast of als ondergrond van de horlogewijzers. Deze trend is in 2022 doorgezet naar een horlogebandje. Een roségouden citizen horloge is dus zeker een must-have voor 2022!

Combineer en blokkeer: tweekleurige horloges

Colour blocking is een trend die altijd is terugkomen in de wereld van mode. Dit jaar zullen horloges eraan moeten geloven: steeds meer zien we dameshorloges die in twee kleuren voorkomen. De wijzerplaten of kleine accenten zijn vaak de onderdelen die afgewerkt zijn in een andere kleur. Ben je bijvoorbeeld fan van roségoud en zilver? Er zijn een tal luxe horloges die in deze twee kleuren worden uitgevoerd. Bepaal zelf welke variant jij het mooiste vindt en/of dit soort horloges ook bij de rest van je accessoires passen. Met tweekleurige horloges is het wel zo leuk dat je verschillende kanten op kan gaan als het gaat om sieraden: roségoud of zilver. 

Helemaal van deze tijd: smartwatches

Steeds meer en meer zien we hoe technologie invloed heeft op ons dagelijks leven, inclusief hoe we de tijd bekijken. Smartwatches zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken in de wereld van horloges. Naast de strakke, unieke uitwerkingen deze horloges hebben, zijn ook nog eens geavanceerder in functionaliteit. Een citizen eco drive kan leuk zijn voor iemand die simpelweg alleen de tijd wilt zien, maar smartwatches gaan nog verder dan dat. Bellen met je horloges, even snel een sms’je sturen of het weer checken: dit kan allemaal met een smartwatches. Vele mobiel merken, zoals Apple of Samsung, bieden dit product aan. Boek zelf een gesprekje met een specialist om de juiste te vinden voor jou dagelijkse activiteiten. 

Horloges met een luxe tintje 

Diverse horloges van luxe merken zijn ook op de horlogemarkt van 2022 te zien. Luxe horloges komen in verschillende uitvoeringen en hebben ook nog eens verschillende, bijpassende functies. Hierbij gaat het dus vooral om jouw smaak: waar ben je zelf naar op zoek als het gaat om een horloge? Een dragen van een dameshorloge van een luxe merk versterkt je identiteit en je modebewustheid. Genoeg luxe horloges in verschillende prijscategorieën te vinden, dus er is altijd wel iets voor jou!