kleren maken de man
Fashion

Mannenmode voor 2019

De kleren maken de man. Dit oude gezegde is tot op de dag een waarheid als een koe. Nu we 2019 met succes zijn gestart is het tijd om even een kijkje te nemen naar de nieuwe mode en trends wanneer het aankomt op mannen fashion. Wat kunnen we dit jaar in de winkel verwachten? Of beter nog: wat moeten we dragen om dit jaar helemaal in te zijn?  De meeste van deze items zijn te koop op Zalando.

  1. Geruite Broeken

Een trend die we zowel in dames als herenmode terug gaan vinden in 2019 zijn de geruite broeken. Deze stijlvolle pantalons kunnen gedragen worden in zowel Schots geruit motief – meestal in groen of gedempte kleuren, of wanneer je niet zo avontuurlijk bent wanneer he top mode aankomt, kan je opteren voor een geruite broek in krijtstrepen.

  1. Stijlvolle Sjaals

Nu het al wat kouder is, grijpen we vaker naar een lekker warme sjaal. Sjaals zijn dit jaar weer helemaal in voor mannen! We hebben het hier natuurlijk niet over die dikke, zelfgemaakte gebreide sjaals van Oma. Neen – opteer eerder voor een Kasjmir of Alpaca sjaal. Deze sjaals zijn erg dun maar warm. Je kan ze tevens tijdens de herfst, winter en lente dragen omdat de stof zich aanpast aan de temperatuur. Kijk zeker uit naar grijze of plaid sjaals. Indien je wat avontuurlijker bent kan je eveneens kiezen voor een paisley sjaal.

  1. Zonnebrillen

Het is er misschien nog iets te vroeg voor, maar als de koude winterdagen over zijn dan komen de zonnebrillen weer uit de kast. Dit jaar zijn de trends gewaagder dan ooit, zoals we kunnen lezen in dit artikel over zonnebril trends 2019. Op menlife.nl staan overigens nog veel meer leuke artikelen voor de hedendaagse man, een echte aanrader dus!

  1. Afgewassen jeans

De afgewassen jeans trend uit de jaren 1990 is weer helemaal terug. De bleke jeans maken in 2019 hun opmars in het straatbeeld en kledingwinkels. Deze casual look kan gecombineerd worden met een losse T-shirt en een lederen vest. Heb je nog een oude bleke jeans in de kast hangen? Je kan deze opwaarderen door er enkele gaten aan de knieën in te maken. Zo heb je in geen tijd een coole urban fashion look voor 2019.

  1. Ga voor patronen op je vest

Vesten met drukke patronen gecombineerd met een stijlvolle chino zorgen er in 2019 voor dat je helemaal in bent. Ga vooral voor Paisley patronen in warme kleuren zoals donkerrood en bordeaux – zo kan je je pak zowel tijdens de koude winter als de zonnige zomer dragen. Indien je graag patronen combineert kan je dit doen, hoewel wij echter aanraden je vest te combineren met effen stoffen en kledingstukken.