kersttruien
Fashion

Kersttrui met lichtjes, voor een stralende kerst

Sommigen dachten dat het een trend was die na een jaar wel weer zou overwaaien. Maar het lijkt erop dat de foute, gebreide kersttrui een nieuwe traditie is geworden tijdens de feestdagen. Het dragen ervan is begonnen als een soort uiting van protest tegen de opgedirkte verkleedpartijen tijdens kerst, waarbij de een nog chiquer dan de ander aan het kerstdiner verscheen. Kerst hoort in een ongedwongen en relaxte sfeer gevierd te worden, en die glimmende galajurk of dat strakke overhemd helpt daar niet bij.

Beroemdheden zetten de trend

Het begon natuurlijk allemaal bij Colin Firth, die met zijn charmante verschijning in de film Bridget Jones Diary menig vrouwenhart sneller liet kloppen. Hij verscheen sans gĂȘne in een foeilelijke, gebreide trui met een opzichtig rendier erop tijdens kerst. Bridget Jones viel natuurlijk als een blok voor hem. Vele beroemdheden volgden zijn voorbeeld en verruilden tijdens de feestdagen hun glitterjurken en smokings voor de meest foute en opvallende kersttruien.

Oorsprong van de traditie

De traditie gaat overigens al heel wat jaren verder terug. In de jaren vijftig was het een goed gebruik om tijdens kerst een kersttrui met lichtjes aan je dierbaren te schenken. En sommigen herinneren zich misschien nog wel de opvallende, gebreide (kerst)truien die Bill Cosby droeg in The Cosby Show. Deze alom bejubelde truien werden door de inmiddels overleden Nederlandse modeontwerper Koos van den Akker gemaakt.

De foute kersttrui met lichtjes

De foute kersttrui is onmisbaar in je garderobekast. Er is zelfs een heuse Foute Kersttruiendag in Nederland op de tweede vrijdag van december, waarop iedereen in zijn meest lelijke kersttrui naar het werk of naar school gaat. En overal duiken competities en feesten op waarbij gestreden wordt om de meest foute, maffe of hilarische kersttrui. En eerlijk is eerlijk, hoe fout ook, ze toveren wel direct een glimlach op je gezicht. Laat dit jaar ook je pumps thuis en je colbertje in de kast hangen en doe mee met deze trend. Wil je echt stralen deze kerst, dan ben je met de nieuwste kersttrui met ingebouwde lichtjes gegarandeerd de sfeermaker van deze feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *