Beauty

Huidverzorgingsroutine voor 50 plussers

Heb je het stadium in je leven bereikt waarin je in de spiegel kijkt en je realiseert dat de dagen van in bed vallen met je make-up op voorbij zijn? Voor degenen onder ons die een beetje nalatig waren tijdens onze zorgeloze tienerjaren en jaren ’20, en stressvolle jaren ’30 en ’40, is de latere jaren van de jaren 50 en daarna het moment om onze huidverzorgingsroutine goed te maken. De menopauze kan volledig op ons zijn of zelfs voorbij ons. Naarmate oestrogeen na verloop van tijd afneemt, neemt ook de veerkracht van de huid af. Een routine die is afgestemd op onze leeftijd kan echter een grote bijdrage leveren aan het inhalen van de verloren tijd. Het is nooit te laat om met een goede huidverzorgingsroutine te beginnen, zelfs niet als we in de vijftig zijn.

Onze Huid Op 50

“Dit is het decennium dat je huid echt zijn elasticiteit begint te verliezen”, zegt Eminence Organics Product Support Representative Alana Henrikson . “Je huidbarrièrefunctie wordt verzwakt.” Bijna van de ene op de andere dag kunnen de elasticiteit en uitstraling van uw huid drastisch veranderen en deze verandering zal de komende decennia doorgaan, wat betekent dat uw huidverzorgingsroutine mee moet veranderen. Over wat voor soort veroudering van de huid hebben we het? Hier is een overzicht:

  • Rimpels
  • Donkere plekken
  • Ultra-droogheid en uitdroging
  • Gevoeligheid en irritatie
  • slaperigheid
  • Grote poriën
  • Ontsteking
  • Acne

De zonneschade waar je in je vroegere jaren mee wegkwam, neemt wraak in de vorm van donkere vlekken en rimpels. De collageenproductie daalt: in de eerste vijf jaar van de menopauze produceert uw huid slechts 30% van wat het voorheen deed. Dit vermindert de elasticiteit en veroorzaakt rimpels. Als je 50 bent, merk je misschien ook dat de wangen slapper worden en dat er grote poriën verschijnen als de zwaartekracht zijn werk doet. Veranderende hormoon- en pH-waarden verzwakken de huid nog verder, waardoor de vochtbarrière wordt aangetast , vooral rond de ogen, lippen en nek, waar de huid dunner is. Ontsteking maakt je huid gevoeliger en prikkelbaarder. En om het nog erger te maken, komt acne soms terug, een bijproduct van hormonale onbalans.  

Het is een lange waslijst van dermatologische klachten, maar dit is waar een op leeftijd afgestemde dagelijkse huidverzorgingsroutine een echt verschil kan maken om een ​​jonger uitziende huid te krijgen op 50-jarige leeftijd.

Beste Huidverzorgingsroutine Voor Uw Jaren ’50

Ga aan de slag met een huidverzorgingsroutine die uw ouder wordende huidproblemen aanpakt. Elke effectieve routine voor de leeftijdsgroep van 50 jaar en ouder zou deze belangrijke stappen moeten bevatten. Als je eenmaal bekend bent met deze stappen, hebben we hierna enkele van de beste huidverzorgingsproducten voor 50-plussers.

Reinigen

Was eerst je gezicht met lauw water in plaats van heet water, waardoor je huid wordt ontdaan van de broodnodige olie. En gebruik geen zeep; Probeer in plaats daarvan een milde multi-action reiniger , zoals onze Monoi Age Corrective Exfoliating Cleanser, die hydrateert en verstevigt terwijl onzuiverheden worden weggespoeld. Als je last hebt van acne, gebruik dan een reinigingsmiddel met salicylzuur dat de poriën ontstopt, maar je huid niet uitdroogt. 

Toon

Toning bereidt de rijpere huid voor op de volgende stap en helpt de opname van actieve ingrediënten die daarop volgen te vergroten. Vul uw huid aan met Neroli Age Corrective Hydrating Mist die neroli-olie en Natural Retinol Alternative Complex bevat, ontworpen om het uiterlijk van strakheid en elasticiteit te herstellen.

Exfoliëren

Exfoliëren is lastig met een oudere huid. Het verwijderen van dode huidcellen herstelt het uiterlijk van een gezonde glans en vermindert tekenen van veroudering, maar de vertraging van collageen betekent dat uw huid nu dunner en kwetsbaarder is. Dus doe het rustig aan met exfoliëren met een zachte maar effectieve behandeling zoals onze Firm Skin Acai Exfoliating Peel . 

Masker

Een wekelijks behandelingsmasker voor thuis, zoals ons Bamboo Age Corrective Masque , maakt gebruik van ingrediënten zoals sheaboter om uw huid er soepel en verjongd uit te laten zien.

Traktatie

Een van de grootste problemen met een rijpe huid zijn hormonale veranderingen. Het collageenverlies neemt toe tijdens de menopauze en gaat door na de menopauze, wat leidt tot hangende, zichtbare lijnen, grotere poriën en wallen onder de ogen. Serums zoals Eight Greens Youth Serum laten de huid er jonger uitzien. U kunt ook de Rosehip Triple C+E Firming Oil of Firm Skin Targeted Treatment aanbrengen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Bevochtigen 

Waar beginnen we? Er is een arsenaal aan vochtinbrengende crèmes om specifieke huidproblemen aan te pakken die vaak voorkomen bij een ouder wordende huid. Gebruik vochtinbrengende crèmes die een liftend en verstevigend effect hebben om het verschijnen van een slappe huid tegen te gaan. Zo is de Coconut Age Corrective Moisturizer rijk aan kokosolie, sheaboter en druivenpitolie om de huid te hydrateren.

Oog Zorg 

Als je de eerste tekenen van kraaienogen begint te zien, upgrade dan je huidroutine met een gladmakende oogcrème . Hydrateer het kwetsbare gebied rond de ogen met de Marine Flower Peptide Eye Cream die sheaboter en oliën bevat om vocht terug te brengen naar de huid. 

Zonnebrand

Zon- en UV-stralen kunnen in alle levensfasen nadelige effecten hebben. Om je huid, regen of zonneschijn te beschermen, zijn zonverzorgingsproducten met minimaal SPF 30 je beste bondgenoot. Deze basisprincipes zijn het begin van je nieuwe huidverzorgingsleven: omarm ze!