hippe mondkapjes
Lifestyle

Hippe mondkapjes, waar vind ik die?

Het vervelende van besmetting met het griepvirus is dat er geen geneesmiddel tegen influenza bestaat. U dient het virus zelf uit te zieken en dit is een proces waar veel symptomen bij komen kijken: keelpijn, niezen, hoesten, een loopneus en later een verstopte neus, hoofdpijn, koorts en spierpijn. Geen pretje, dus. Geen wonder dat veel mensen zich afvragen: hoe voorkom ik griep? Kan ik daarvoor een hip mondkapje gebruiken?

Voorkomen van besmettingen

Een goede vraag waar vele antwoorden op bestaan. Toch blijkt dat beste bescherming tegen dit virus het griepvaccin is dat jaarlijks vernieuwd wordt. Hier zitten de antilichamen in die u aanmaakt als u het virus oploopt. Het bijzondere van het griepvirus is dat het constant in ontwikkeling is en er elk jaar weer een andere variant van bestaat. Als u de griepprik niet haalt, blijft u het risico op besmetting met een andere virusstam lopen. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw huisarts over de mogelijkheden tot vaccinatie. Daarnaast is het dragen van een mondmasker een geschikte extra oplossing. Daarover lees je straks meer.

Versterk je immuunsysteem voor lagere besmettingskans

Andere antwoorden op de vraag “hoe voorkom ik griep?” richten zich op manieren om de natuurlijke weerstand tegen virussen te verhogen. Zo draagt bedrust in grote mate bij tot een sterk immuunsysteem. Ook het drinken van voldoende water, zo’n 6-8 glazen per dag, is belangrijk. Daarnaast dient u genoeg vitamines binnen te krijgen, waar een gezond eetpatroon automatisch voor zorgt. Tot slot kan lichaamsbeweging –regelmatig sporten, dus– uw immuunsysteem sterk houden en de kans op besmetting verkleinen. Een laatste antwoord op de vraag “hoe voorkom ik griep?” is door een grote mate van hygiëne na te streven. Patiënten dienen papieren zakdoekjes te gebruiken om deze meteen na het hoesten of niezen weg te gooien. En zelf zou u zo vaak mogelijk uw handen moeten wassen om te voorkomen dat u een virusdeeltje naar uw gezicht brengt vanaf een besmet oppervlak.

Trendy mondkapjes kopen

Omdat een leuk mondkapje soms lastig te vinden is heb je twee keuzes; of je maakt zelf een mondkapje, of je zoek online naar een leuk gezichtsmaskers. Er zijn hele hippe en kleurrijke modellen op de markt. Mondkapjes voor vrouwen zijn vaak wat meer gericht op design dan mondkapjes voor mannen. Zo wordt er voor meisjes vaak gewerkt met leuke motiefjes, terwijl jongens een donkere kleur dragen zoals zwart of blauw.

Verschil medische of niet medische maskers

Let op: er zitten grote verschillen tussen de diverse maskers. Zo zijn bepaalde modellen wel geschikt voor medische ruimtes en anderen niet. Kijk daarvoor o.a. naar de FFP klasse (FFP1, FFP2 of FFP3). In het openbaar vervoer is het dragen van een niet-medisch mondkapje voldoende voor het coronavirus in Nederland.

Hippe mondmaskers van verschillende merken

Het mondkapje wordt nu meer en meer een fashion item. Inmiddels vind je trendy mondmaskers van merken zoals Marc O Polo, G-star, Even&Odd en Zign. Je vind de maskers met de meest opvallende kleuren en trendy designs. Goed om te weten: het gaat hier om niet-medische maskers die de drager zelf niet beschermen. Het mondkapje zorgt er alleen voor dat druppels uit neus of mond niet zo makkelijk verspreiden en daardoor verklein je de kans dat je anderen besmet.