Fashion

Goedkoop en modieus kunnen prima samengaan

Als je op ons modeblog rondstruint dan geef je ongetwijfeld om je uiterlijk. Je ziet er graag leuk uit en gaat mee met de laatste trends. Helaas hangt hier ook een prijskaartje aan. Een leuke broek of nieuw paar schoenen kost tegenwoordig zo honderd euro. Gezien de huidige inflatie is dat niet meer voor iedereen op te brengen. Toch zou het doodzonde zijn als je hierdoor jezelf moet gaan verwaarlozen. Een zelf respecterende vrouw loopt nou eenmaal liever niet dagelijks in een joggingbroek en verwassen T-shirt. Daarom hebben we een aantal tips verzameld die jou kunnen helpen om geld te besparen bij het shoppen. We zijn er namelijk van overtuigd dat elke vrouw er leuk uit kan en mag zien, ongeacht het beschikbare budget. Let’s go!

Shop in een outlet

Hou je wel van merkitems maar betaal je liever niet de hoofdprijs? Shop dan in een outlet. Hier wordt mooie merkkleding aangeboden tegen hoge kortingen. Het zijn vaak restanten of oude collecties, maar dat is er doorgaans niet aan af te zien. Misschien moet je even zoeken naar de juiste maat, maar dat is de besparing meer dan waard. Outlets bestaan er niet enkel op het gebied van kleding. Kijk bijvoorbeeld naar de online sieraden outlet Starlounge. Hier shop je leuke merk sieraden voor een zacht prijsje. Ideaal om je look compleet te maken.

Tweedehands winkels

Bij een outlet is de collectie misschien out, maar de producten zijn nieuw. Je kunt er ook voor kiezen om te shoppen bij een tweedehands winkel. Voor veel mensen is dit een drempel, omdat het toch voelt alsof je de kleding van een ander draagt. We raden je echter absoluut aan om je hier overheen te zetten. In een goede tweedehands zaak wordt de kleding altijd professioneel gewassen en netjes getoond. Er is dus niks mis met de items en je kunt er nog lang van genieten. Naast dat je geld bespaard is het ook nog eens heel duurzaam. De kleding was anders in goede staat in de kliko beland en dat is natuurlijk ook zonde.

Kijk wel goed bij wat voor type tweedehands winkel je naar binnenstapt. Er zijn namelijk ook zaken die gespecialiseerd zijn in vintage items. Soms ben je hier juist duurder uit dan in een reguliere winkel. Een vintage shirt van een bekent merk kan namelijk behoorlijk in prijs gestegen zijn door de schaarste.

Zoek naar slimme tips

Wie niet de middelen heeft om altijd de laatste mode aan te schaffen, moet creatief zijn. Laat je dus vooral inspireren door medestanders. Dit kan natuurlijk prima door de juiste accounts te volgen op sociale media als Instagram en Tiktok. Ook blogs kunnen regelmatig leuke fashiontips delen, zoals Blogvoorhaar. Zo kom je achter creatieve ideeën en slimme trucjes die kunnen helpen om er leuk uit te zien met een kleine portemonnee. Daarnaast kan het ook nog eens heel leuk zijn om op deze manier met fashion bezig te zijn. 

Schatten in je eigen klerenkast

Tot slot vertellen we je graag over een geheime ruimte met tal van leuke gratis items: je eigen klerenkast! De meeste vrouwen kopen iets, dragen het een paar keer en leggen het achter in de kast. Nieuwe items komen er na verloop van tijd voor te liggen en de kledingstukken raken vergeten. Zonde! Eens in de zoveel tijd komen fashion trends weer helemaal terug. Het zou dus zomaar kunnen dat je nog een leuk jurkje of setje oorbellen achter in de lade hebt liggen, die weer helemaal hot zijn. Graaf dus eens in je kast en trek het weer eens aan. Het zou zomaar kunnen dat je eigen kleding zo een hele nieuwe kans kan krijgen. Goedkoper kan natuurlijk niet!