dames parka mode
Fashion

Een moderne parka jas voor vrouwen

De parka is een model winterjas wat steeds populairder wordt bij dames. Was het voorheen een model jas wat vooral functioneel was, tegenwoordig zie je het steeds vaker in het modebeeld terug keren. Wie een parka gaat aanschaffen kan wel wat tips om parka winterjassen te kopen voor dames gebruiken. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

Waar wil je de parka voor gebruiken
Wat voor type parka je gaat aanschaffen heeft voor een groot deel te maken met jouw lifestyle. Houd je er een actieve lifestyle op na, dan zal je veel buiten te vinden zijn in de winter. Je moet dan ook een parka kopen die tegen weer en wind bestand is. Deze parka’s zullen doorgaans gemaakt zijn van bijvoorbeeld nylon of microvezel. Het zijn jassen die een winterse bui met gemak kunnen weerstaan. Een jas die van dit materiaal is gemaakt heeft als groot voordeel dat hij waterproof is. Wanneer je een parka koopt van microvezel zal de jas wellicht niet helemaal waterdicht zijn, maar wel razendsnel weer droog zijn wanneer er een bui over is getrokken. Parka’s die van dit materiaal zijn gemaakt hebben als bijkomend voordeel dat ze een stuk lichter zijn dan jassen die van katoen zijn gemaakt.

Kies je voering met zorg
De winters in ons land kunnen behoorlijk streng zijn. Het is dan ook niet voor niets dat je steeds meer tips krijgt om parka winterjassen te kopen voor dames met een warme voering erin. Die voeringen zijn er in heel veel soorten en maten. Houd ook in dit geval rekening met de zaken die jij doet wanneer je een parka draagt. Wil je een jas die jou warm houdt terwijl je weinig beweegt, dan is een voering die gemaakt is van teddy een prima idee. Een dergelijke jas draag je vooral om gezien te worden in een modieuze jas. Wil je een jas die je draagt terwijl je gaat wandelen, dan is het wellicht een idee om een parka te kopen die wat dunner gevoerd is. Een dunne voering van gestepte nylon is in dat geval een prima idee. Dergelijke jassen ademen meer waardoor je minder zal gaan zweten onder het wandelen.

De capuchon is hoofdzaak
Draag je een parka het hele seizoen door, dus ook wanneer er echt sneeuw valt, dan is er nog een aspect waar je goed op moet letten. Denk er in dat geval aan dat veel parka’s een vachtrandje hebben langs de capuchon. Een dergelijke parka zal bij nat weer snel plakkerig worden. Het vachtrandje mag dan modieus zijn; echt praktisch is het niet wanneer jouw jas nat wordt. Kijk dan ook bij een dergelijke parka dat je het vachtrandje gemakkelijk kan loshalen van de capuchon. Houd ook in de gaten dat niet alle jassen een imitatie vachtrandje hebben. Een jas uit een Aziatisch land heeft niet zelden een bontrandje wat van echt bont is gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *