Tips

Deze meubels maken je woonkamer meer modieus

Het nieuwe jaar is aangebroken en voor vele mensen betekent dit dat er vele veranderingen zullen plaatsvinden in hun dagelijks leven. Dit kan gaan om hun gedrag, maar ook om zaken in hun directe omgeving, zoals de inrichting van hun woonruimtes. Het is altijd zo’n verfrissend gevoel om in het begin van het jaar je woonruimtes opnieuw in te richten of spulletjes weg te gooien die je niet meer gebruikt. Ben je op zoek naar meubels voor je woonkamer die deze ruimte een compleet nieuwe uitstraling geven? Dan ben je op het juiste adres! In dit blog geven we vijf meubels die jouw woonkamer meer modieus maken.

Functioneel en sierlijk: een koffie- of bijzettafel

Een ‘rebel house’ is niet compleet zonder wat excentrieke koffietafels. Een bijzettafel (ook wel een salontafel genoemd) ziet er niet alleen leuk uit, het is ook erg praktisch. Dit soort tafels worden altijd in de buurt van de banken neergezet, recht voor de TV: zo kun je makkelijk spulletjes erop leggen wanneer je lekker ligt te chillen op de bank. 

Een bijzettafel is ook leuk om andere dingen mee op te zetten, zodat je een beetje de sfeer van je woonkamer bepaalt. Wat dacht je van een unieke bloempot met bloemen, omringd met kaarsenhouders? Een bakje met onderzetters voor koffie of thee of een schattige doosje voor tissues is ook erg leuk. Veel mensen plaatsen ook vaak een stapel dikke boeken op een bijzettafel ter versiering. Keuze genoeg dus!

Ligstoelen voor aan de keukentafel

Iets wat steeds meer voorkomt naast de ‘gewone’ keukentafel stoelen zijn ligstoelen voor aan de tafel. Ze zijn niet alleen super comfortabel, maar ze zien er ook nog eens heel leuk eruit! Ligstoelen die speciaal zijn voor de keukentafel geven je woonkamer een meer ‘huiselijk’ gevoel. Zo zit je niet alleen lekker aan tafel, maar gezelligheid zal er ook nog eens aan tafel schuiven. Wat dacht je bijvoorbeeld van ligstoelen in een taupe kleur, gecombineerd met een houten keukentafel? Alle combinaties zijn mogelijk!

Een TV kast om al je spullen in te bewaren

Ook een onmisbaar meubel in je woonkamer: een TV kast. Waar bewaar je anders je handleidingen, afstandsbedieningen, DVD’s en CD’s? In deze kasten kun je ook nog andere dingen bewaren, zoals extra keukenapparatuur of boeken. Niet alleen zijn ze functioneel, het staat ook nog eens zeer modieus bij de TV. combineer het met een leuk schilderijtje of fotolijst, een vaas bloemen en een grote lamp. Modieus, dat is een TV kast zeker!

Unieke design lampen aan het plafond of naast de bank 

Design hanglamp, modieuzer kan het niet. Een lamp is sowieso een van de belangrijkste meubels die je in de woonkamer moet hebben. Niet alleen zorgen ze ervoor dat je ‘s avonds de ruimte goed kan zien, ze bepalen ook de sfeer van de ruimte. Er zijn verschillende soort design hanglampen die bij verschillende interieurstijlen passen. Wat dacht je bijvoorbeeld van iets stoers en robuust door een industriële design hanglamp te nemen? Of wat dacht je van een grote, witte staande lamp naast de bank? Staat niet alleen leuk, je kan ook zo lekker makkelijk boeken lezen op de bank terwijl het licht je leesmateriaal goed belicht.