Fashion

De zonnebril: van het verbergen van de ogen naar iconische monturen

De zonnebril en haar oorsprong
De zonnebril is een modeaccessoire welke vandaag de dag niet meer weg te denken is uit onze garderobe. We hebben dit te danken aan de Chinezen, die al rond 1430 de eerste zonnebrillen ontwikkelden en vervaardigde uit het rokerige kwartsglas. Grappig detail is dat de brillen in eerste instantie niet werden ontworpen om de ogen tegen de zon te beschermen. De zonnebrillen werden namelijk gedragen door Chinese rechters, om zo hun ogen te verbergen. De uitdrukking kon hierdoor niet gelezen worden. Vandaag de dag heeft de zonnebril deze functie nog steeds: denk maar eens een pokerspelers!

In Italie werden zonnebrillen met sterkte rond 1430 ontwikkeld. Uiteindelijk bereikte de bril ook de Verenigde Staten, rond 1930. Hier ontstonden ook de eerste iconische modellen. Het beste voorbeeld hiervan is Jackie O, de voormalig First Lady van de VS. Door haar is de oversized zonnebril vandaag de dag nog steeds één van de meest populaire monturen. De mode wordt echter niet alleen bepaald door personen, maar zeker ook door merken als Ray-Ban. Dit merk heeft zich volledig gespecialiseerd in zonnebrillen en is daarmee verantwoordelijk voor de meest populaire modellen van dit moment. Dankzij de invloed van Hollywood sterren en diverse influencers heeft de zonnebril de laatste jaren een echte vlucht in populariteit genomen.

Aankomende trends
Zonnebrillen zijn verkrijgbaar in zoveel verschillende modellen, kleuren en ontwerpen, dat er voor iedereen wel wat wils is. Natuurlijk let je bij het kiezen van een bril ook op de huidige en komende trends, aangezien dit ook bij brillen vaak per jaar (of zelfs per seizoen) wisselt. Dit jaar maakt de cat-eye bril haar comeback. Dit montuur is enorm populair onder vintage lovers en maakt een pin up outfit helemaal af. Ook zien we veel zonnebrillen met kleine frames, zowel bij ronde als bij langwerpige brillen. Een trend waarmee je zeker de show steelt! Ga je juist voor wat minder opvallend? Dan is het transparante montuur iets voor jou. Ideaal te combineren bij al je outfits en bij alle kleuren make-up en haar. Nu je op de hoogte bent van alle zonnebrillentrends voor vrouwen ben je misschien ook wel benieuwd naar die voor mannen. Lees daarom hier de zonnebrillen trends voor heren!

Dankzij de veelzijdigheid van de zonnebril kun je vast snel jouw perfecte bril vinden!