overhemden
Uncategorized

De overhemden trends van 2019

Overhemden zijn misschien wel mijn meest favoriete kledingstuk. Je kunt er veel kanten mee op. Formeel maar ook casual. Het kan altijd wel. Naar mijn bescheiden mening zou iedere Nederlandse man minstens een stuk of 10 overhemden moeten hebben hangen in de kledingkast. Enfin in dit artikel bespreken we een aantal ontwikkelingen die we zien in overhemden land.

Allereerst, lijkt het erop dat we het strijkijzer definitief de prullenbak in kunnen mieteren in 2019, want strijkvrije overhemden lijken een beetje de norm te worden in de Nederlandse webwinkels en fysieke verkooppunten. Zie bijvoorbeeld specialist Hemdvoorhem.nl, die vrijwel louter strijkvrije overhemden verkoopt. Strijkvrije overhemden, veel meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken, denk aan de voordelen, nooit meer strijken, betekent meer tijd om series te kijken op Netflix, of indien je het strijken uitbesteed aan moeder de vrouw, dan een betere relatie.

Verder zien we dat de overhemden wat kleurrijker en spannender mogen zijn qua prints t.o.v. voorgaande jaren. Meer uitbundig dus. Andere kleuren ook, meer gewaagde kleuren zoals roze. Verder echt unieke sprekende prints mogen.

Een andere trend die we zien misschien niet zo zeer gerelateerd aan overhemden is dat de Nederlandse man steeds langer lijkt te worden. Naar ons weten zijn we al het langste volk op deze aardkloot, maar in het straatbeeld dus steeds meer mannen van 1.90 meter en langer. En die mannen gaan gebaat bij overhemden met mouwlengte 7. In ieder geval bestaan er tegenwoordig veel meer overhemden voor mannen die wat langer zijn.

Tevens voornamelijk verkrijgbaar bij hemdvoorhem. Voordeel van shoppen daar is met name de gratis verzending en retour, en je mag het product 3 maanden lang in huis houden voordat je retourneert mocht dat nodig zijn, dus nooit meer ellende zoals bij de grote fast fashion ketens dat je misschien is een keer te laat bent met retourneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *