Ayurvedische massage
Uncategorized

Ayurvedische massage, mijn ervaringen

Er zijn verschillende soorten massages, daar is iedereen volgens mij wel van op de hoogte. Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage is voor veel mensen natuurlijk duidelijk. Maar als we verder inzoomen op deze typen zijn er nog veel meer massages te onderscheiden en dit maakt het kiezen er meestal niet makkelijker op.. Om jou ook iets meer inzicht te geven zal ik mijn laatst genoten massage met je delen en uitleggen wat het is!

Een ayurvedische massage, wat is het?

De laatste massage die ik heb genomen was een zogenoemde ayurvedische massage. Deze massage komt oorspronkelijk uit India en kan worden gezien als een genezende massage en hier kan ik mij eigenlijk wel erg goed in vinden. Enkele voordelen die je zou kunnen ervaren door het ondergaan van deze massage zijn de volgende: stressvermindering, betere slaap, een verbeterde bloedsomloop, verwijdering van gifstoffen en rust in je hoofd.

Praktische zaken

Ik zal nu even de praktische dingen op een rijtje zetten. De massage duurt relatief lang, maar hier zal je weinig van door hebben. Je wordt namelijk minimaal een uur gemasseerd. Dit gebeurt met veel olie en er wordt vooral over je lichaam gegleden in plaats van geknepen. 

Heeft het gewerkt?

Natuurlijk vraag je je het meeste af of de massage heeft gewerkt? In mijn optiek heeft de massage zeker gewerkt. Ik heb me na de massage veel minder gestresst gevoeld en merk ook dat ik iets meer energie heb dan normaal gesproken. Ik zou deze ayurvedische massage dus iedereen kunnen aanraden!