nagelgroothandel
Fashion

Alles voor je nagelstudio bij de nagelgroothandel

Voor velen is het een droom: je eigen nagelstudio. Zeker wanneer je van styling en mode houdt en daarnaast ook nog eens creatief bent en graag onder de mensen bent, is nagelstyliste dan ook het ideale beroep. Handen zijn ons visitekaartje en zeggen veel over ons. Afgekloven korte nagels duiden vaak op een nerveus type, terwijl keurig verzorgde en gelakte nagels vaak bij een persoon horen die verzorging en netheid erg belangrijk vindt. Als je je eigen nagelstudio gaat opstarten komt daar veel bij kijken. Niet alleen heb je nagelproducten nodig, ook zul je op zoek moeten naar een ruimte en interieur. Gelukkig is er de nagelgroothandel, waar nagelstylistes hun voordeel mee kunnen doen.

Starten met je eigen nagelstudio

De eerste stap naar een eigen studio, is je inschrijven bij de KvK. Nu ben je officieel ondernemer met je eigen bedrijf en kun je aan de slag. Uiteraard heb je een ruimte nodig waar je je klanten kunt ontvangen. Misschien heb je een kamer over in je huis of staat er in de achtertuin een tuinhuisje dat omgebouwd kan worden tot beautysalon.In dit geval heb je geen huurkosten. Is je woning daarvoor niet geschikt? Dan zul je op zoek moeten naar een pand waar je jouw studio kunt inrichten. Ook voor de inrichting kun je vaak terecht bij een groothandel. Hier koop je speciale stoelen, zodat jouw klanten zich comfortabel voelen tijdens de behandeling. Naast een stoel voor je klanten en voor jezelf, dien je jouw studio uiteraard ook leuk aan te kleden. Je kunt kiezen voor een speciale stijl, maar je kunt het ook juist heel steriel en clean houden. Het is belangrijk dat jij je er goed bij voelt. Jij moet immers hier enkele uren van de dag aan de slag.

Nagelproducten kopen

Nu je studio er helemaal klaar voor is, is het tijd om nagel- en handproducten in te kopen. Als nagelstyliste van je eigen bedrijf, kun je dat voordelig doen bij de nagelgroothandel. Hier kun je terecht voor de meest gerenommeerde merken uit de nagel business. De verkopers kun je daarnaast uitgebreid vertellen over de kenmerken en eigenschappen van elk merk. Ook kunnen ze je vragen prima beantwoorden en je adviseren waar dat nodig is. Ook organiseren deze groothandels wel eens workshops, waarin je de verschillende merken uit kunt proberen. Zo weet je exact welk merk en welke producten het beste bij jouw stijl en werkmethode passen.