kinderkleding kopen
Fashion

5 tips bij het kopen van kinderkleding

Vooral jonge ouders die voor het eerst een kindje hebben gekregen kunnen erover mee praten. Miskopen en vergissingen als je voor de eerste keer baby- en kinderkleding kopen gaat. Waar kun je nu op letten als je gaat shoppen voor je kleintje? En wat moet je vooral niet doen? Ook geven we wat handige tips waarmee je langer kunt genieten van de kledingstukken die je gekocht hebt of gekregen voor jouw kindje. 5 tips op een rij.

Merkkleding combineren met merkloze kleding

De een houdt geeft meer om merken dan de ander. Zo worden de kinderen ook al vroeg in opvallende kinderkleding van bekende merken gegoten. Nadeel van de dure merkkleding is dat de kinderen het maar kort zullen dragen, omdat ze er snel uitgegroeid zijn. Uiteraard kun je tegenwoordig de kleding snel weer doorverkopen op Marktplaats bijvoorbeeld. Wil je toch niet al te veel kwijt zijn voor kinderkleding? Dan is het handig om de basis kledingstukken zoals leggings, maillots en longsleeves van een effen kleur merkloos te kopen. En dan de vestjes, schoentjes etc. van een merk. Zo kun je al flink besparen.

Altijd vestjes in de kast

Ook een handige tip is om vooral veel vestjes voor je kinderen te kopen. Stel je hebt een longsleeve gekregen, maar de mouwtjes zijn te kort. Moet je het dan wegdoen? Nee hoor, vestje er over en niemand die het ziet. Daarnaast is een vestje met veel andere kleding te combineren. En of het nu lekker weer is of wat kouder, een vestje kan altijd mee. Is het te warm dan trek je het zo weer uit. Verstandig is wel om veilige kleuren te kiezen en geen bonte verzamelingen kleuren. Zo valt het goed samen met andere kinderkleding te dragen.

Voordelig kinderkleding kopen

Wie slim is koopt de kinderkleding altijd in de sale. Zelfs al enkele seizoenen vooruit kun je de kinderkleding alvast kopen. Het kind zal groeien en uiteindelijk toch wel die grotere maat nodig hebben. En als je het in het seizoen koopt ben je beduidend meer geld kwijt. Gewoon goed de aanbiedingen in de gaten houden dus en slim inkopen. Omdat de kleding snel te klein wordt is het een goed idee om een lijstje bij te houden met welke kleding je allemaal in de kast hebt liggen, zodat het niet vergeten wordt. Dat zou zonde zijn.

Makkelijk online

Nu hebben vrouwen over het algemeen geen moeite om uren te struinen in allerlei winkels. Maar ben je een uitzondering op die regel en heb je geen zin om winkel in en winkel uit te lopen voor een nieuwe outfit voor jouw baby of kind? Bestel het dan ontspannen online. Vrijwel iedere webwinkel bied je de mogelijkheid om de bestelde kleding gratis en voor niets retour te sturen mocht de maat verkeerd zijn.

Bewaar en geef door

Als laatste tip willen we meegeven dat kleding die te klein is niet te snel moet worden weg gedaan. Wie weet komt er nog een broertje of zusje in de toekomst die het prima dragen kan.

Voordelig online kinderkleding kopen? Kijk eens op Onebymayson.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *