Fashion

3 trends op het gebied van sokken

Tegenwoordig worden sokken steeds meer gebruikt als mode-item. We zien dat bekende Nederlanders kleurrijke sokken met verschillende vormen aandoen om een statement te maken, of gewoon omdat ze dit leuk vinden. Niet alleen lopen de bekende Nederlanders met fleurige en opvallende sokken, we zien dit ook steeds meer terugkomen in de alledaagse stijl van mensen. Kleurrijke sokken kun je altijd en overal dragen: thuis op de bank of bij je kantoorkleding voor naar je werk, sokken zijn een trend geworden! In dit artikel behandelen we drie verschillende trends op het gebied van sokken. 

Trend 1: sokken met glitters

Voor een feestelijke uitstraling worden sokken met glitters veelal gedragen. Deze kun je leuk combineren met laarsjes, zodat de sok boven de schoen uitkomt. Sokken met glitters zijn er in veel verschillende soorten en kleuren te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een doorzichtige sok met enkele glitters, die zorgen voor een subtiele uitstraling. Ook zijn er sokken verkrijgbaar met een glitter stof. Deze zijn dikker en daarom goed draagbaar voor tijdens koude winterdagen. Glittersokken vind je in veel verschillende kleuren, op deze manier vind je altijd een bijpassende sok voor bij je outfit. 

Trend 2: Het dragen van sportsokken

Naast het dragen van sokken met glitters, zijn ook het dragen van sportsokken een trend. Hierbij moet je vooral denken aan sokken van een bekend sportmerk, waarbij het logo zichtbaar is. We zien deze trend veel terugkomen in combinatie met sneakers, voor een extra sportieve uitstraling. Sportsokken zijn meestal zwart of wit en zijn iets dikker van stof dan een gewone sok. Dit zorgt ervoor dat de sokken ideaal zijn voor koudere dagen, maar iets minder geschikt voor warme zomerdagen. 

Trend 3: Het ontwerpen van je eigen sokken

Een veelvoorkomende trend is het ontwerpen van je eigen sokken. Op deze manier kun je unieke en persoonlijke sokken maken. Gepersonaliseerde sokken zijn daarnaast ook leuk om als cadeau te geven aan iemand. Je kunt dit bijvoorbeeld laten doen door sokkies.nl. Op deze website kun je je eigen sokken samenstellen, waarbij je de kleur en afbeelding op de sokken zelf kunt bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld een foto van iemand of een huisdier toevoegen. Een leuke en originele manier om je kledingstijl een boost te geven!