nagels lakken
Lifestyle

10 tips voor het lakken van je nagels

De beste manier om te ontspannen en tijd aan jezelf te besteden is volgens de meeste mensen door je nagels te lakken. Het werd als de ultieme meiden ding gezien, maar tegenwoordig dragen steeds meer jongens het ook. Omdat er steeds meer mensen aandacht besteden aan het lakken van de nagels, heb ik hier 10 tips voor het lakken van je nagels.

Nagellak, wat is dat?

Al jarenlang is het lakken van je nagels een ding. Het werd bijvoorbeeld als onmisbaar onderdeel van een meidenavond gezien of als ontspan momentje. Maar nagellak kan er ook voorzorgen dat je een verzorgd uiterlijk hebt en dat je handen er netjes en verzorgd uitziet. Het maakt niet uit of het een leuk kleurtje is of een blank kleurtje. 

En er zijn ook wel een aantal problemen tijdens het lakken van je nagels, bijvoorbeeld het opdrogen van de nagels of dat de nagellak de volgende dag alweer weggaat.

De afgelopen jaren zijn de nagels een hele trend geworden en met name de nep nagels. Heel veel meiden dragen nepnagels omdat het leuk, mooi en verzorgd staat. Ook jongens beginnen de trend over te nemen zoals bijvoorbeeld bekende YouTubers. 

Gellak kopen: online of fysiek?

Er zijn veel verschillende manieren om je nagels te versieren. Bijvoorbeeld door leuke kleurtjes te gebruiken of leuke steentjes erop te plakken. Maar je kunt ook gebruik maken van nepnagels of van gel nagellak.

Wat is gel nagellak eigenlijk? Gellak is tegenwoordig heel erg bekend en populair geworden. Het zorgt ervoor dat de nagels er gedurende een langere periode nog mooi uitzien en het is makkelijk aan te brengen. Maar wat is het eigenlijk?

Gel nagellak bestaat uit UV-gel en gewone nagellak. Dan worden er verschillende lagen op de nagel aangebracht en elke laag moet eerst opdragen voordat je begint aan de volgende laag. Uiteindelijk heb je een laag gecreëerd waardoor de nagels sterk worden en mooi in de kleur.

Om de nagellak hard te laten worden maakte je eerst gebruik van een ledlamp of UV lamp, maar dat hoeft nu niet meer.

De potjes nagellak kun je online bestellen bij bijvoorbeeld yingercosmetics.com/nl/ en dan krijg je een heleboel weergegeven. De prijzen zijn ongeveer rond de €11 euro en een gel nagellak set kost ongeveer rond de €110 euro.

Tips voor het lakken van je nagels

Nagels lakken is niet altijd even gemakkelijk en hoewel het bedoeld is om te relaxen en tijd aan je zelf te besteden, kan het best frustrerend zijn. Juist om die redenen heb ik hier 10 tips om je nagels te lakken.

  1. Je moet je nagels voorbereiden: Bereid je nagels voor en druk de nagelriemen terug om meer ruimte te creëren.
  2. Maak gebruik van een vijl die niet te grof is. En zorg ervoor dat de nagels tot dezelfde lengte gevijld worden.
  3. Warm de nagellak: opgewarmde nagellak zorgt voor het mooiste resultaat.
  4. Je moet je nagels ontvetten:
  5. Maak gebruik van een basecoat: je gaat hierbij verkleuring tegen.
  6. Lak je nagels in dunne lagen
  7. Neem de tijd; je hebt geen haast
  8. Droog sneller met druppels: door het gebruik van wonder druppels drogen je nagels sneller.
  9. Doop de nagels in ijswater: dit zorgt ervoor dat de nagels ook snel drogen’
  10. Voor een matte look kun je de nagellak mengen met maïzena.